dinsdag 15 september 2015

Op de valreep

Op de valreep, terwijl het wegtikken van de tijd is gevorderd tot het wegtikken van dagen, proberen we onverminderd aandacht te krijgen voor nieuwe medicijnen die genezend of levensverlengend kunnen zijn. En hoewel het niet direct de eerste keus als krant, heeft De Telegraaf op zaterdag 13 september wel een uitgebreid stuk gepubliceerd dat de vinger op de zere plek legt. Ik heb begrepen dat er nog een vervolgartikel komt ook en dat andere kranten op korte termijn eveneens aandacht gaan schenken aan deze problematiek.

Het heeft in iedere geval een impuls gegeven aan de ondertekening van de petitie voor de vrijgave van Nivolumab en "mijn ziekenhuis", het JBZ in Den Bosch heeft vorige week en persbericht uitgestuurd waarin ze aankondigen dat ondanks alles zij als vierde ziekenhuis in Nederland dit medicijn toch gaan geven aan longkankerpatiënten. Zoals eerder gezegd: De wal keert het schip. Ik hoop dat veel mensen hier baat bij hebben en ik hoop ook dat de minister leert hoe ze prijs omlaag kan krijgen zonder dit te doen over de rug van patiënten. Ik mag en kan hier niet uit  de school klappen, maar ik weet dat Inspire2Live succesvolle gesprekken met ziektekostenverzekeraars achter de rug heeft en dat onze lobbyisten in Brussel druk in de weer zijn om de macht van de farmaceutische industrie te ondermijnen.

Wat mijzelf betreft is het eind in zicht. Dit weekeinde heb ik afscheid genomen van mijn kleinkinderen en de laatste dagen zijn veel vrienden en familieleden op bezoek geweest. Dat heeft mooie en emotionele momenten opgeleverd en ik kijk zonder angst naar de toekomst. Ik hoop op de valreep nog een paar zaken te kunnen regelen en als dat niet lukt dan laat ik een erfenis na. Die kun je accepteren of verwerpen. Over het hoe en wat lees je hier tenminste nog één blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten