vrijdag 24 juli 2015

Onderteken de petitie voor nieuw kankermedicijn


Inspire2Live heeft een petitie opgesteld met het verzoek aan de Tweede Kamer om minister Schippers de opdracht te geven het levens reddende en levenverlengende medicijn Nivolumab alsnog op te nemen in het reguliere voorzieningenpakket van de ziektekostenverzekeringen.

De minister heeft dit nieuwe goedwerkende medicijn op 9 juli in de zogenoemde Sluis geplaatst, omdat zij het een duur medicijn vindt. Wij vinden echter dat de kostprijs van een medicijn niet moet worden uitgevochten over de rug van patiƫnten die enorm veel baat kunnen hebben bij dit nieuwe medicijn.

De actie om Nivolumab in het normale voorzieningenpakket onder te brengen, is eens te meer belangrijk, omdat de minister plannen heeft om meer van dit soort medicijnen (voorlopig) niet te vergoeden. Dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen.

We roepen jullie daarom op de petitie te ondertekenen via http://vergoednivolumab.petities.nl/ en er op jullie eigen sites, blogs, twitteraccounts e.d. zo veel mogelijk aandacht aan te besteden. Het is de bedoeling om medio oktober de petitie aan te bieden. Dat lijkt ver weg, maar het is kort na de Derde Dinsdag in september en vlak voor het moment waarop de minister opnieuw wil oordelen over het gebruik van dit en andere nieuwe kankermedicijnen.

2 opmerkingen: