maandag 6 juli 2015

Balen met een grote B

Een uurtje of twee voor ik in het ziekenhuis uitslag zou krijgen over de vorige week genomen biopten na een longpunctie en de mogelijke alternatieve behandelingen word ik gebeld. De patholoog anatoom heeft zijn onderzoek niet klaar en de oncologe kan dus gen uitslag geven en geen advies over behandeling. Dit is balen met een grote B. Het is de zoveelste keer dat een afspraak niet wordt nagekomen. Vorige week ook al was ik een uur te vroeg voor de punctie, want er was een onjuiste tijd doorgegeven. Toen was bovendien doorgegeven dat ik daarvoor nuchter moest komen, terwijl de officiĆ«le brochure van het ziekenhuis niets meldt over nuchter zijn.


Voorafgaand aan het gesprek met de longarts zou ik een gesprek hebben met de oncologisch verpleegkundigen. Ik had al een lijstje met zo'n 20 punten opgesteld waarover ik het me ze wilde hebben. Daarna zouden we dat lijstje nog eens dunnetjes overdoen met de afdeling communicatie, want er zijn zo hier en daar verbeterpuntjes. Ik heb op mijn beurt die afspraken maar afgezegd. Dat wordt nu ook donderdag.

Maar donderdag zou ik ook een afspraak hebben over het opstellen van een communicatieplan voor Inspire2live. Dat moet dus nu opschuiven en last but not least, we hadden een weekje vakantie. Die was al een dag ingekort in verband met het onderzoek vorige week en het risico dat ik een nachtje zou moeten blijven. Die was ook al een dagje ingekort, omdat ik vandaag de uitslag van de biopten zou krijgen. Kortom balen in het kwadraat. Mijn humeur wordt hier niet beter van.

Ik begrijp werkelijk niet  hoe zo iets kan. Ze weten in zo'n ziekenhuis toch al jaren hoeveel tijd dergelijke onderzoeken in beslag nemen. De vorige keer duurde het overigens minder dan een week. Ze begrijpen daar toch ook hoe belangrijk dit soort uitslagen zijn voor mensen. Ze realiseren zich kennelijk evenmin wat het voor gevolg-effecten heeft. In ieder geval wordt mijn gesprekslijstje een stukje langer. Dit zal en moet veranderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten