woensdag 24 juni 2015

Meneer De Boer is een brallende blaaskaak

Meneer De Boer van VNO, die grote werkgeversclub is een brallende blaaskaak. In een interview met de Volkskrant zegt de werkgeversvoorman dat van de half miljoen mensen met een bijstandsuitkering, drie kwart aan het werk gezet moet worden. Meneer Boer kent de cijfers niet. Hij blert maar wat voor de achterban, de publieke tribune en alles en iedereen die dit soort fijne commentaren schrijven.

Ik stel voor dat ze eens kijken naar de cijfers van het CBS. Dan blijkt dat er slechts zo'n 125.000 banen zijn. Dus voor meer dan driekwart van de uitkeringsgerechtigden waar De Boer op doelt, eigenlijk alleen de WW'ers, is er niet eens werk. Ronduit schandalige stemmingmakerij, zeker als je bedenkt dar er ook nog asielzoekers e.d. bij betrokken worden die niet eens mogen werken al zouden ze willen.


Gelukkig hebben minister Asscher en de Anbo al negatief gereageerd op de uitlatingen van Ded Boer. Het zou goed zijn als we VNO eens allemaal een mailtje zouden sturen dat we niet gediend zijn van dit soort wartaal. Van mij krijgen ze er in ieder geval een.

Naschrift:
Gelukkig zijn er meer mensen die er anders over denken zie bijvoorbeeld hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten