maandag 29 juni 2015

Lang verwacht, nooit gedacht en toch gekregen

Ik zat er niet op te wachten en ik had het ook niet verwacht, ik had het ook nooit gedacht dat het zo ver zou komen, maar vandaag heb ik toch een rolstoel gekregen. Het moest wel. Ik loop steeds slechter en je wil er toch wel eens uit. Mijn laatste wandeltochtje afgelopen zondag was een ware slijtageslag. Dat wordt dus douwen voor iedereen die me op sleeptouw wil nemen. Natuurlijk ben ik op zoek geweest naar zo'n electrische scootrmobiel, liefst met terreinbandjes. Dat is nog niet zo eenvoudig en het leidt opnieuw tot een ergerniswekkende reis door zorgland waarvan je denkt: Daar moet nodig iets aan gedaan worden.


Zo zijn er bijvoorbeeld geen onafhankelijke vergelijkingssites of  je vindt sites waarvan de achtergrond volstrekt onduidelijk is behalve dan dat men probeert je hoe dan ook "onafhankelijk geadviseerde" spullen te verkopen, zoals bij scootmobiel-vergelijk. Er zijn ook pagina's die door uitgevers worden gemaakt zoals scootmobielpagina. Maar wie bij die laatste dan duikt in de broncode van een internetpagina, ziet dat die afkomstig is van Practicomfort, een leverancier van scootmobielen!

Er zijn dus geen sites met overzichten. Ze zijn er wel zoals scootmobielaanbod. of scootmobielplatform en het bekende marktplaats, maar niet volledig en die er zijn hebben vaak in de top tien alleen die merken en uitvoeringen staan die de betreffende website sponsoren. In hoeverre is hier nog sprake van onafhankelijkheid. Ook het bekende startpagina is volstrekt onvolledig.

De overheid biedt ook enige informatie over eisen en voorwaarden en zoals hier specifiek over het rijden met scootmobielen.
Overigens kun je het met hersenmetastasen en daardoor epileptische aanvallen wel vergeten om een elektrische rolstoel of een scootmobiel te gaan gebruiken. (Overigens ook als je "gewoon" epileptische aanvallen hebt.) In de wet zijn er geen speciale regels en eisen vastgelegd, maar verzekeraars geven je gewoon geen verplichte WA-verzekering als blijkt dat je last hebt van epilepsie. Of je sluit wel een verzekering en als men er dan achteraf achter komt wordt eventuele schade alsnog op je verhaald.

Een gewone rolstoel blijft dus over, maar de handel en wandel in die business is minstens zo erg. Zo hanteren allerlei bedrijven  zeer verschillende prijzen. Een model kan wel 100 procent duurder zijn bij een of meer firma's. Je zou wensen dat er sites waren op dit gebied vergelijkbaar met Tweakers.net of Hardware.info voor de PC- en elektronicawereld. Bij beslist.nl hoef je niet te zijn, want daar is vermelding ook al afhankelijk van de betaling door de leverancier. Wie pakt de handschoen op? Het lijkt me een mooie taak voor startpagina. Ik heb de beheerder daarvan daarom maar dit stukje gestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten