woensdag 17 juni 2015

Hoeveel ben ik waard?

Wat mag het kosten om me nog een paar maanden, een half jaar of misschien langer in leven te houden? is dat 5000 Euro per maand, 80.000 Euro per jaar of moeten we stoppen bij 1000 Euro per maand? Ik denk dat mijn kinderen die 80.000 nog te weinig vinden en dat sommige mensen me nog geen 2000 per jaar gunnen, want je bent oud, niet productief meer, bent kennelijk (vroeger) niet zo aardig voor ze geweest of je bent er een uit de categorie ziek door eigen schuld.

Het wordt echter zotter als we kennelijk met zijn allen bepaald hebben dat ziekenhuizen wel medicijnen mogen voorschrijven, maar dat diezelfde ziekenhuizen aan de andere kan door bezuinigingsmaatregelen min of meer gedwongen besluiten om geen dure medicijnen meer voor te schrijven. Dat is dus een zaak van met de ene hand geven en met de andere terug pakken. Kijk ook maar hier bij de NRC.
Ik wil er nog wel een paar argumenten aan toevoegen, of in ieder geval een paar extra vragen oproepen. Weet u wat straks die JSF-vliegtuigen gaan kosten die, als we ze eenmaal hebben, al verouderd zijn, omdat drones sneller en goedkoper zijn en bovendien minder (levens van) piloten kosten? Hoeveel miljard is er tevergeefs uitgegeven aan de HSL (meer dan 11 miljard) en de Betuwelijn? Hoeveel geld hebben bankiers de afgelopen tientallen onterecht in hun zakken gestoken? Hoeveel geld steken die zogenoemde topmannen  nog steeds in hun zakken? Hoeveel geld heeft de overheid verbrast door mislukte ICT-projecten bij politie, brandweer, defensie?  Hoeveel miljoen wordt er jaarlijks weggegooid aan medicijnen? (alleen al bij apotheken meer dan 100 miljoen per jaar).

En ik sleep het maar even met de haren erbij: Hoeveel geld hebben we inmiddels aan de Grieken geleend, een land waar de kapitaalkrachtigen geen of nauwelijks belasting betalen, belastingontduiking aan de orde van de dag is. Lees maar!


Ik denk dat ik nog maar eens een kopietje stuur van dit stukje aan wat Kamerleden. Zet ze misschien aan het denken. Mooie actie voor vandaag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten