woensdag 24 juni 2015

Aanmelden op blog

Communicatie blijft soms toch moeilijk. Dat deze blog er zou komen heb ik gemaild aan enige honderden mensen. Binnen een uur na plaatsing was die eerste pagina meer dan 500 keer gelezen. Geen slechte score vind ik. Toch bleek dat uiteindelijk maar enkele tientallen zich hebben aangemeld om de volgende postings per mail te ontvangen. Hoe kan dat? Uit persoonlijke reacties bleek immers dat veel mensen het een uitstekend initiatief vonden.

Navraag leerde dat mensen niet in de gaten hadden hoe ze dat moesten doen. Daarom heb ik de pagina iets aangepast en volgt hierna een korte uitleg. Ik stuur de bekende groep van voormalige lezers van mijn nieuwsbrief een mailtje met dezelfde inhoud. De overigen niet, want ik had nu eenmaal beloofd, dat ik mensen maar één keer lastig zou vallen tenzij ze in het publiek circuit zitten of direct betrokkene zijn. Dat neemt niet weg dat het jullie vrijstaat de toegezonden mail of deze posting door te sturen naar de mensen die jullie hier ook kennis van willen laten nemen.

Om voortaan direct een nieuw gepubliceerde posting in deze blog te ontvangen, moet je je mailadres invoeren in de rechterkolom onder het kopje  "Krijg een mail bij een nieuwe blog-posting" Daarna krijg je op dat mailadres een mailtje met de vraag of je inderdaad nieuwe mails wil ontvangen en zo ja dan moet je ter bevestiging op een link klikken. Doe je dat niet, dan komt er voortaan niet automatisch een nieuwe mail met mijn schrijfsels.

Wil je in de toekomst geen mail meer ontvangen dan hoef je daarvoor alleen maar onder aan de mail op de betreffende link te klikken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat ik of iemand anders iets gaat doen met de mailadressen. Dus verwacht geen commerciële acties of zo. Als je je eigen naam niet prijs wil geven, maak dan een pseudoniem aan bij gmail of outlook  in de trant van pietjepuk@gmail.com of zo. Zelf heb ik ook een paar van die pseudoniemen om bijvoorbeeld te kunnen controleren of sites zoals deze goed functioneren.

Een andere mogelijkheid is dat je beninactie.blogspot.nl opslaat bij je favorieten of bookmarks. Je moet dan wel zelf regelmatig gaan kijken of er nieuws is. Inmiddels heb ik zelf een lijstje samengesteld van zo'n 50 onderwerpen waar ik het de komende tijd over wil hebben, nog los van wat zich aan actuele zaken voordoet. Dus zet je maar schrap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten